ECOLOGIE

De vrije schrijvers
Plaats reactie
Gast

Bericht door Gast » 07-01-2010 17:35

Johannes ,,, het blijkt dat jij ook veel belangstelling hebt voor dit fenomeen 'Ruimte" De huidige ontwikkeling is erg intresant.
Ook de bijkomende zaken op de zijlijn , Russen en ook de Engelsen , hebben een pil ontwikkelt die er voor moet zorgen dat je 30 jaar langer in dezelfde konditie kan blijven , als op het moment dat je hem inneemt , het is nog in expirimenteel stadium , maar de hersencellen breken niet meer af , stabiliceren zogezegd.
Nu beweren de Russen dat de Engelsende vinding van de Russen hebben gestolen , dus weer herrie in de keet.
Maar voor de ruimtevaart heel erg belangrijk temeer op korte termijn wat langere vluchten geplant zijn. Dit maak een langer verblijf ook weer mogelijk.
Dezelfde Engelsen , zijn met een ruimtevaartschip bezig dat net als een vliegtuig opstijgt en onbeperkt de ruimte in kan , zo dat geeft de burger moed !
Brandstof is hierbij nog een obstalel , maar ik geloof dat dit spoedig opgelost gaat worden.
U zei gegroet !

Gast

Bericht door Gast » 07-01-2010 18:56

Noord Magnetische Pool beweegd door fluxatie van de aardkern



De magnetische pole van de aarde beweegt zich erg snel naar Rusland toe met een snelheid van 49 miles (64 kilometers)per jaar wat veroorzaakt word door magnetische veranderingen in het binnenste van de aarde, laat een nieuw onderzoek zien.

De kern is te diep voor wetenschappers om direct te detecteren van het magnetische veld. Maar onderzoekers kunnen het meten van de bewegingen van de velden door na te speuren hoe de aardse magnetische velden aan het veranderen waren aan de opervlakte en in de ruimte.

Het komt er dus op neer in dit bericht dat de schil van de aarde draait en de eigenlijke binnenkant blijft waar het is.

Gast

Bericht door Gast » 07-01-2010 22:33

Brandstof is straks ook geen probleem meer, via kernfusie schijnt het al mogelijk te zijn.
Dus kan je een hele poos vooruit.

Gast

Bericht door Gast » 09-01-2010 14:45

AfbeeldingAfbeelding


WEER OF GEEN WEER

eL """ Niño""" is en heeft veel invloed op het wereldklimaatgebeuren , vooral nu met deze extreme omstandigheden over de hele wereld doet vriend en vijand van "globalwarming" achter de oren krabben !
Wat is er allemaal gaande ? Wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren ? Niets is zo onvoorspelbaar dan het weer , droogte in Africa , extreme koude in Europa , veel regen in het Caraibisch gebied en Z-Am en de VS geteisterd door extreme koude.
Zo moeilijk om te beweren dat , dat er geen verandering is maar alle verandering is geen verbetering zie het gevolg van al de sneeuw om ons heen in Nederland.Afbeelding

Gast

Bericht door Gast » 09-01-2010 15:29

Garry zou je je tekstopmaak wat smaller willen houden ajb.

Maakt dat we niet steeds ons beeld hoeven verschuiven...gewoon even eerder enteren.. :wink:

Gast

Bericht door Gast » 15-01-2010 01:40

MISHANDELING

Over dit soor misplaatste reakties van Buschauffeurs, Politie en Leraren kan ik mij mateloos ergeren !
Het word DE HOOGSTE TIJD DAT HIER PAAL EN PERK AAN WORD GESTELD !
Het is toch van de gekke , om om ieder akkefietje derekt er op los te timmeren ?

Lees het volgende :

Moeder mishandelt lerares Stein - Een 34-jarige moeder uit het Limburgse Stein is dinsdag aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige lerares van een basisschool in die gemeente.



De moeder vond dat haar dochtertje in de middagpauze te kort had buiten gespeeld, meldt de site Blikopnieuws.nl. Daarom ging ze de lerares te lijf. De juf werd aan haar haren getrokken en hield aan de schermutseling krassen op haar gezicht en hals over. Ook werd ze door de vrouw bedreigd.

Gast

Bericht door Gast » 16-01-2010 15:23

AfbeeldingPlechtige opening Herman Strauss park
Maandagmiddag 9 november werd in tegenwoordigheid van belangrijke inwoners van Sosúa het Herman Strauss park met een inhuldiging van een plaquette en het planten van enige bomen, officieel voor geopend verklaard. Bij de opening waren de nog in Sosúa wonende Joodse families aanwezig. We zagen daar de voltallige familie Katz en natuurlijk Herman Strauss met zijn vrouw, zoons en schoondochters. Enige zonen van Herman Strauss waren speciaal voor dit evenement vanuit Santo Domingo naar de badplaats overgekomen. Daarnaast was daar de commandant van de verkeerspolitie (AMET), vertegenwoordigers van de Duitse, Engelse, Nederlandse en Canadese woongemeenschap van Mulatta en Lomas Mironas aanwezig.

Herman Strauss parkHet Herman Strauss park is opgericht ter ere van de heer Strauss die veel voor Sosúa heeft betekend en nog betekent. Zijn foundation Herman Strauss verricht veel goed werk ten bate van de gemeenschap en zijn zuivel en vleesfabriek 'Productos Sosúa', heeft veel Dominicanen een bestaanszekerheid geleverd. Het sociaal beleid van het bedrijf wordt nog steeds geroemd. De directie van de firma Tractor Del Norte en de Stichting SOMONCA vonden dat Herman Strauss als belangrijke en sociaal bewogen bewoner, geëerd moest worden met een eigen park. De firma Tractor Del Norte kreeg toestemming het terrein rondom de eerste woning van de Joodse gemeenschap tot een natuurpark te veranderen. De ecologische Stichting SOMONCA zorgde voor de inheemse planten, struiken en bomen. Het park en monument zullen in de toekomst voor scholieren als leerstof gebruikt worden om de leerlingen te tonen wat de inheemse planten en bomen van de Dominicaanse Republiek zijn.
Uiteraard kunnen bewoners natuurlijk gebruik maken van bankjes om te genieten van de bloemenpracht van het parkje.
--------------------------------------------------------------------------------

MulattaDeze voornoemde eerste woning werd in 1938 door de Stichting DORCA voor Joodse vluchtelingen gebouwd. De Dominicaanse Republiek was het enige land in de wereld dat toezegde 200.000 joodse vluchtelingen te willen opnemen. Uiteindelijk konden slechts een 700 Joden er een veilig heenkomen vinden. Uit de Joodse nederzettingen die aan de Noordkust werden gevestigd ontstond later de badplaats Sosúa. Veel Joodse families zijn na de oorlog weer naar de USA of Israël vertrokken, maar de familie Kirchheimer, Katz, Hess en Strauss onder andere, bleven in Sosúa en werden invloedrijke en geziene bewoners van de gemeenschap. Dus mandag 9 november werd door Herman Strauss het park plechtig in gebruik genomen door het onthullen van een plaquette en het planten van enige bomen. De 9e november was ook gekozen omdat op die datum in 1938 de Kristalnacht, de door Hitler en Goebels opgezette progrom tegen de Joodse gemeenschap en Joodse bezittingen werd uitgelokt. Het gevolg was dat in die ene nacht van (8 op 9 november) barbaars geweld resulteerde in de dood van 91 Joden, terwijl honderden zwaar gewond raakten. Duizenden werden vernederd, angstig gemaakt en zelfs gevangen gezet in concentratiekampen die speciaal voor dat doel waren gebouwd. In deze kampen werden ze blootgesteld aan de meest barbaarse behandelingen. Meer dan 7,000 Joodse zaken werden vernield of in de brand gestoken terwijl in het gehele land meer dan 175 synagogen ook door brand verwoest werden, of op andere manier werden vernield.
Herman Strauss park
Het werd de brandweer verboden om deze branden te blussen.
Dit was de aanleiding dat veel Joden naar het buitenland vluchten en waarvan 700 dus een nieuw tehuis in de Dominicaanse Republiek vonden. Ook de familie Strauss ontvluchtte Duitsland en kwam via omwegen in 1948 in Sosúa aan waar zij de het huis in Mulatta konden betrekken.
De plaquette die door Herman Strauss met hulp van Bennie Katz, werd onthult, laat een versplinterd Davidsster zien dat wijst naar de verschrikkingen van de kristalnacht. Maar aan de andere kant van de plaquette staat een hoopvolle boodschap dat de Dominicaanse Republiek een nieuwe toekomst voor de Joodse vluchtelingen inhield. Hier was geen racisme, discriminatie en werd je alleen beoordeeld op je gedrag, je mens zijn. Met de opening van dit Herman Strauss park eert de Sosúa gemeenschap de inzet van Joodse families en in het bijzonder de familie Strauss, voor hun inzet tot ontwikkeling en toekomst van de badplaats Sosúa.
www.blip.tv

Gast

Bericht door Gast » 16-01-2010 17:34

Is´t Echt? schreef:Garry zou je je tekstopmaak wat smaller willen houden ajb.

Maakt dat we niet steeds ons beeld hoeven verschuiven...gewoon even eerder enteren.. :wink:
Whoehaha, niet dus!

Gast

Bericht door Gast » 16-01-2010 17:36

Ik weet zelf even niet HOE ik dit weer smal krijg..tenzij ik de tekst opmaak handmatig verander... :roll:

Leest heel vervelend..

Gast

Bericht door Gast » 16-01-2010 17:39

Is´t Echt? schreef:Ik weet zelf even niet HOE ik dit weer smal krijg..tenzij ik de tekst opmaak handmatig verander... :roll:

Leest heel vervelend..
Ik weet het en ben het er volledig mee eens.
Dus, sla ik het over. Niet leuk, maar wel adrenaline verlagend......... :lol:

Plaats reactie